Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan himayesinde yürütülmekte olan "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" programının alt başlığı olan "Fiziksel Aktivite" ile okul çağı çocuklarının; fiziksel, bilişsel, ve sosyal büyüme şartlarının geliştirilmesi, okul ve kurumlarda çalışanlar ve öğrencilerimizin hareketli yaşama teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Okulumuz 4B sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Eren ERGÜRHAN eşliğinde Eskişehir İl Halk Kütüphanesi "Masal Atölyesini" ziyaret ettiler. Kütüphane davranışlarının yanı sıra kitapların dünyasında görsel,işitsel ve basılı kaynaklar ile okuma ve bilgilenme ihtiyaçlarını karşılayarak,okuma alışkanlığı kazandırmak üzere çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.

Eskişehir Verem Savaş Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde  "Verem" konulu ödüllü resim yarışması ile ilgili okulumuz öğrencilerinin hazırladığı resimler.

Okulumuz 2A öğrencileri atık malzemelerden oyuncak tasarımı yaptılar.

Aralık Ayı faaliyetleri sınıflarımızda devam etmekte olup; Çocuk Şiirleri Okuma, okunan şiirlerden anlamını bilmediği kelimelerden cümle türetme ve afiş çalışmaları.

Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğretmenlerimiz Mahide UYSAL ve Özlem HAKVERDİ; öğrencileri ile etkileşimli kitap okumalarının merkeze alındığı günlük eğitim akışına uygun çalışma yürütmüştür. Bu güzel keyifli çalışmadan dolayı öğretmenlerimize öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, okulumuzda  kutlandı.

Gerçekleştirilen etkinliklerde, yerli malı tüketmenin ve kullanmanın önemine vurgu yapıldı, yöresel ürünler temalı stantlardan öğrencilere ikramda bulunuldu.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA SINIFLARIMIZDA PANO ÇALIŞMALARI, BİLEN OTURUR ETKİNLİĞİ, EŞİNİ BUL ETKİNLİĞİ, ANLAT BAKALIM VE KELİME TÜRETME ÇALIŞMALARI YAPILMIŞTIR.

ÇEVREME DUYARLIYIM DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM PROJESİ KAPSAMINDA PROJE KOORDİNATÖRÜ FATMA KARATAŞ ÖĞRETMENİMİZ NEZARETİNDE ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE MAHALLEMİZDEKİ SAĞLIK OCAĞINA GİDİLEREK DOKTORLARIMIZI ZİYARETTE BULUNDUK.

Kas

Yeni bir nesil, yeni bir ülke, yeni bir gelecek… İnsanın doğumla başlayan hayat yolculuğunda ikinci ve en uzun durağıdır okul yolu. Bu yolculukta en önemli yol arkadaşı kuşkusuz öğretmenidir. Öğrencisi yorulduğunda omzundan tutan, bir yanlışı olduğunda doğruyu gösteren, hangi işi başarırsa sevinendir öğretmen. Aslında ahlakı, maneviyatı, bilgiyi ve beceriyi öğreten, öğretirken kendi de sürekli öğrenendir. Öğretmen iyi bilir ki sevgi ve tutku olmadan bu mesleğin yapılması mümkün değildir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen oluşunun 100. yılı olan 1981’den beri 24 Kasım, bir geleceği inşa eden emekçilerin hatırlandığı gündür. Bu anlamlı günde bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz. Tüm kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Kas

Muharip Hava Kuvvetleri Merasim Bandosu'nun  konserinin ardından İstiklal Marşı'mızı bando eşliğinde söyleyerek törenimizi tamamladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılını tüm personelimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle muhteşem bir şekilde kutladık. Programın hazırlanmasında emeği geçenler başta olmak üzere katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederiz.

100. Yaşın Kutlu Olsun Türkiye’miz, Nice Yüzyıllara Cumhuriyetimiz!

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Ekm

100. Yaşın Kutlu Olsun Türkiye’miz, Nice Yüzyıllara Cumhuriyetimiz!

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Ekm

13 EKİM DÜNYA AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ KAPSAMINDA; AFETLERDE RİSK AZALTIMI, AFET YÖNETİMİ, AFETLERE HAZILIK GİBİ DİSİPLİNLERİ İÇERİSİNDE GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRECEK OLAN ÇOCUKLARIMIZI AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN, OLASI DEPREM,YANGIN ANINDA PERSONEL VE ÖĞRENCİLERE KURUM VE OKULLARDA CAN VE MAL KAYBININ EN AZA İNDİRİLMESİ İÇİN EĞİTİM VERİLEREK DERSLİKLERİN PLANLI BİR ŞEKİLDE BOŞLATILMASI VE ÖNCEDEN BELİRLENEN AÇIK ALANLARDA İZDİHAM A YOL AÇMADAN TOPLANMALARI SAĞLANDI.