Mrt

Okulumuz Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri için, 27 Mart 2024 Çarşamba günü Sazova Parkı’nda bulunan Sabancı Uzay Evi’ne; hava olayları hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla gezi düzenlenmiştir. Gezinin ardından çiğköfte partisi yapılmıştır. Keyifli ve verimli geçen gezimiz sonrasında öğrencilerimizle gezi sonrası değerlendirme yapılmıştır.

21 Mart Türk Dünyası Toplulukları Haftası ve Nevruz Bayramı etkinliklerimiz

Okulumuz 1C Sınıfının Diş Hastenesi Ziyaretleri

Mrt

Türk milletinin büyük mücadelesi sonunda istikbâlimizin yol haritası olan ve tarihe eşsiz bir kahramanlık destanı olarak geçen 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor; Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü 4.sınıflarımızın hazırladığı programla kutladık. Bizlerde aynı zamanda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Mrt

Eskişehir Valiliği himayelerinde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu “Bilime Açılan Kapı: Eskişehir TÜBİTAK Kitaplıkları” Projesi kapsamında okulumuza ulaştırılan kitaplar Sınıf Öğretmenimiz Hale DAYIOĞLU ve Kütüphane Kulubü öğrencilerimizce teslim alınarak öğrencilerimizin okumaları için hazır hale getirilmiştir.

Mrt

Toplum Destekli Polislerimiz tarafından okulumuz 1.sınıflarına “Hacivat&Karagöz” gölge oyunu ile trafik kuralları öğretildi.

Mrt

Vali Münir Raif Güney İlkokulu özel eğitim sınıfı olarak komşu okulumuz Öğretmen Esra Akkaya Anaokulu'na ziyarette bulunduk. Öğrencilerimizin olumlu yaşam deneyimlerini artırmak amaçlı yapılan ziyaretimiz çok verimli ve keyifli geçti. Misafirperverliklerinden ötürü Öğretmen Esra Akkaya Anaokulu,idareci ve öğretmen öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz.

Şbt

2/B Sınıfımız Haller Gençlik Merkezi Bobo nun Dünyası Tiyatro Etkinligine katıldılar.

Şbt

Plastik kapaklar kumbaralarımızda birikiyor, sahipsiz hayvanlara yuva oluyor! Hayvan Kurtarma Derneği’ne bağışladığımız her kapak, insanları kendilerinden daha çok seven can dostlarımız için umut oluyor. Halkbank Ailesi ile beraber #CanDostlarımız için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğrencimiz Zehra Naz BARAŞ ve ailesine hassasiyeti ve duyarlılığı için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Öğrencilerimize Mehmet Akif ERSOY’u tanıtmak, öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak ve dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ile gelecek arasında millî ve manevi köprü kurabilmelerini, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamak amacı ile okulumuzda düzenlenen İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması ' na katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Yapılan yarışma neticesinde okulumuzu ilçe finallerinde temsil etmeye 4/A sınıfından Masal MERCAN seçilmiştir. Başarısından dolayı öğrencimizi, ailemizi ve öğretmenimizi tebrik ediyor ilçe elemelerinde başarılar dileriz.

S.NO ÖĞRENCİ ADI SOYADI SINIFI
1 MASAL MERCAN 4/A
2 AZRA SÖNMEZ 3/C
3 ALİ EREN YÜKSEL 1/F

Şbt

1-F sınıfı Hayat Bilgisi dersinde “Aşçı Oldum” konusunu sınıfta kendi sandviçlerini hazırlayarak öğrendiler. Yemek hazırlarken uymaları gereken kuralları ve sağlıklı beslenmeyi pekiştirmiş oldular.

1-F sınıfı Matematik dersinde Paralarımız konusunu öğrendiler. Markette alış veriş yapan öğrenciler paralar konusunu pekiştirmiş oldular.

Şbt

Trafik ekiplerince uyulması gereken kurallar, yaya geçidi, trafik ışıkları ve levhalarıyla ilgili bilgilendirilen öğrenciler, minyatür şehir içindeki yollarda kurallara uyarak yaya ve sürücü rollerini uyguladılar. Arabalarla; öğretmenleri Erdoğan TABAK ve Erkan ER eşliğinde trafikte nasıl ilerlediğini deneyimleyen geleceğin sürücü adayları, uyulması gereken kuralları yerine getirmeye çalıştılar.Sordukları sorularla trafik kuralları ve işaretler hakkında fikir edinen öğrenciler, daha sonra minyatür şehirde yaya ve sürücü olarak nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiler.

Şbt

1-F Sınıfı öğrencileri Hayat Bilgisi dersi “Sağlıklı Hayat”ünitesinde işledikleri konuları pekiştirmek amacıyla;kişisel bakımlarını yaptılar, kıyafetlerini düzenlemeyi öğrendiler, sağlıklı kahvaltı yaparak düzenli beslenmeyi öğrendiler.

Şbt

LÖSEV tarafından düzenlenen "Her Koli Bir Mutluluk" projesine Vali Münir Raif Güney İlkokulu Ailesi olarak biz de 3 adet gıda türü ile destek veriyoruz.

Kampanyayı destekleyen kurumlardan gelen yardımlarla hazırlanan koliler, ihtiyaç sahibi lösemi ve kanser hastalarına Ramazan ayında dağıtılacaktır. Kampanyada sadece 1 kg fasulye, 500 gr irmik ve 500 gr zeytin toplanacak olup, ürünlerde marka ve adet sınırlaması bulunmamaktadır. Kampanya kapsamında nakdi bağış kabul edilmemektedir. Kampanyaya destek vermek için 26 Şubat 2024 tarihine kadar, belirtilen gıda ürünlerini okulumuza teslim edebilirsiniz.

Bu sosyal sorumluluk kampanyasıyla Ramazan ayında lösemili kardeşlerimize destek olmak adına bir adım da biz atalım.