Etiket Sonuçları: DİLİZİMİZN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ Sözlük Özgürlüktür

Ocak Ayı Faaliyetleri:

Uzman Daveti ve İletişim Kurma:

Okul öncesi öğretmenimiz Mahide UYSAL kendi yazdığı masal kitabı ile ilgili olarak projenin hedefleri doğrultusunda çocuk edebiyatı konusunda deneyimlerini paylaşarak kendi yazdığı masal kitabından bir masal öğrencilerimize okumuş ve etkinlik düzenlemiştir.

Edebiyat ve Dil Gelişimi Aktiviteleri:

Uzman, çocuklar için özel olarak tasarlanan edebiyat ve dil gelişimi aktiviteleriyle etkileşimde bulundu. Masal anlatımı, şarkı söyleme, hikâye oluşturma gibi etkinliklerle çocukların dil becerilerini güçlendirmeye katkıda bulundu.

Görsel ve İşitsel Materyaller:

Etkinlik sırasında, uzmanın kullanabileceği görsel ve işitsel materyaller ile çocukların dikkatini çekici bir şekilde odaklaması sağlandı.

Öğrenci Geri Bildirimi:

Etkinlik sonrasında öğrencilere, uzmanla geçirdikleri zamanı değerlendirme fırsatı sunuldu. Öğrencilerin etkinlikten elde ettikleri deneyimler, duygu ve düşünceleri paylaşmalarına teşvik edildi.

Ocak Ayı Faaliyetleri

Dede Korkut Hikâyeleri İncelemesi: Ocak ayı içerisinde, proje kapsamında öğrencilerle birlikte Dede Korkut Hikâyeleri kitabı sınıf ortamında incelendi. Öğrencilerin eser hakkındaki ilk izlenimleri ve düşünceleri paylaşılarak eleştiri ortamı oluşturuldu.

Anlamını Bul Etkinliği: Sınıf öğretmenleri tarafından sınıflarda “Anlamını Bul Etkinliği” akıllı tahta aracılığıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, eserin içeriğini anlama ve yorumlama yeteneklerini geliştirmeye teşvik edildi.

Hatırlatmaca Etkinliği: Tüm sınıflarda “Hatırlatmaca Etkinliği” çerçevesinde belirlenen kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyen bulmaca çözme çalışmaları yapıldı.

Hikâye Yazma Çalışması: Dede Korkut Hikayeleri eserinden alınan anahtar kelimelerle öğrencilere hikâye yazma çalışması yapıldı, böylece öğrenciler dil zenginliğini kendi ifadeleriyle kullanma yeteneklerini geliştirdiler.

Aralık Ayı faaliyetleri sınıflarımızda devam etmekte olup; Çocuk Şiirleri Okuma, okunan şiirlerden anlamını bilmediği kelimelerden cümle türetme ve afiş çalışmaları.

Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğretmenlerimiz Mahide UYSAL ve Özlem HAKVERDİ; öğrencileri ile etkileşimli kitap okumalarının merkeze alındığı günlük eğitim akışına uygun çalışma yürütmüştür. Bu güzel keyifli çalışmadan dolayı öğretmenlerimize öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.