T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Vali Münir Raif Güney İlkokulu

e Twinning Sağlığım Her Şeyim / Health is Everything

Okulumuz öğretmenlerinden Eray SARIDAĞ rehberliğinde Anasınıfı A şubesi öğrencileri ile "Sağlığım Her Şeyim" adlı eTwinning  projesi başlamıştır.  

 

Sağlığım Her Şeyim Projesi Ocak Ayı Çalışmaları

Okulumuz Anasınıfı A şubesi öğrencileri, rehber öğretmenimiz Eray SARIDAĞ liderliğinde Sağlığım Her Şeyim / Health is everything eTwinning projesi Ocak ayı çalışmalarını tamamladı. Ocak ayında öğrencilerimiz bitmoji uygulayarak kendi avatarlarını yaptılar ve chatter pix uygulamasıyla kendilerini tanıttılar. Öğrencilerimiz yoga hareketleri yaptı. Proje tanıtım broşürünü ailelerinin rehberliğinde incelediler. Sağlıklı beslenmeyle ilgili sanat etkinliklerine yer verildi. Çocuklarımızın aileleriyle birlikte sağlıklı sebze ve meyvelerden oluşan eğlenceli tabaklar yapmaları sağlandı. Öğrencilerimiz sağlıklı ve sağlıksız yiyecek resimleri yaparak chatterpix web 2.0 aracı ile bu yiyecekleri tanıttı. Böylece sağlıklı ve sağlıksız besinleri eğlenerek öğrenmeleri sağlandı. Yap-boz etkinliğini proje logosu resmini dijital olarak yaptılar.

04-02-202104-02-202104-02-202104-02-2021

 

Toplumların sağlıklı gelecekleri için temel, sağlıklı yetişmiş çocuklardır. Beslenmenin önemi, anne karnında başlayarak yaşlılığa kadar tüm hayatımız boyunca devam eder. Çocukluk döneminde özellikle ''oyun çocuğu'' veya ''okul öncesi dönemi'' olarak adlandırılan 1-6 yaş tüm hayatımız boyunca sahip olacağımız özellikler açısından en önemli dönemdir. Çocukluk çağında sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olamamış bireyler yetişkin çağda alışkanlık değiştirmede zorluk yaşıyorlar. Çocuklarımız, pandemi sürecinin de etkisiyle evlerde daha çok kalmaya başladılar ve evde kendileri ile vakit geçirecek, oynayacak, enerjisini atacak arkadaşları yok. Evde kaldıkları sürede spor yapamamakta ve abur cubura daha çok yönelmektedirler. Bizler yetişkinler olarak, çocuklarımızın sosyal, duygusal, fiziksel olarak gelişimlerini desteklemekle ve sağlıklı beslenmeyi onlara öğretmekle sorumluyuz. Projemizde çocuklarımızla sağlıklı beslenme, spor yapmanın önemi gibi konulara değinilecektir.

10-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2021 - Güncelleme: 04.02.2021 12:22 - Görüntülenme: 891
  Beğen | 1  kişi beğendi